PIT-stop voor supporters

SCH.18.03.10.WK ALLROUND V.05 .jpg

Tijdens een sportcarrière is het voor topsporters logisch om ergens 100% voor te gaan. Daarna krijgen ze (noodgedwongen) de kans om opnieuw met veel passie en motivatie in hun kracht te komen. Daar helpt De SportMaatschappij ze bij. Eigenlijk gunnen we dat iedereen. Daarom selecteren we elk kwartaal voor jou de learnings van een topsporter die ook toepasbaar zijn voor de professional op de werkvloer. Nu kun jij dit toepassen op jezelf.

 

In iedereen zit een topsporter

Heb jij al kennis gemaakt met de 5 belangrijkste wetten uit de topsport?


1. Stel concrete doelen

2. Richt je op het proces

3. Focus je op je kwaliteiten

4. Ontdek wat je energie geeft

5. Vier successen met elkaar


Video


Opdrachten

Wat is jouw persoonlijke why? Schrijf eens in max. 100 woorden wat jij belangrijk vindt in het leven. Jouw why komt uit je hart en is de kern van alles wat je doet of wilt gaan doen. Als je dit weet, dan worden alle keuzes makkelijker.
— Simon Sinek

Hoe implementeer je deze Pit-stop?

  • Stuur een interessant artikel en/of filmpje door naar een collega('s) en bespreek wat hierin jouw inzichten en plannen zijn. Dit brengt een mooie discussie over je/jullie eigen proces en werkwijze in gang.

  • Doe met je collega's de opdracht die hierboven is geschetst. Laat iedereen deze kort toelichten tijdens een werkoverleg/teamuitje. Je leert elkaar beter kennen en je kunt elkaar helpen nog meer in je kracht te komen!

  • Start eens een werkoverleg met een inzicht, quote en/of filmpje. En laat je collega's of medewerkers dit de volgende keer doen, zodat je altijd een inspirerende start maakt. Vertel vooral waarom je dit filmpje laat zien. 

  • Lees de artikelen op een rustig moment, wanneer je de tijd hebt. Haal er 1 ding uit waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Stap voor stap, dan bereik je het meest!


Fonds van De SportMaatschappij

Leeuwin.jpg

 

Supporters dragen bij aan een beter topsportpensioen via een donatie aan ons Fonds de van De SportMaatschappij. Iedereen wint: 

  • Topsporters kunnen hun ontwikkeltraject vergoed krijgen
  • Supporters halen de topsport letterlijk (sporters op de werkvloer) en figuurlijk (inspiratielessen voor medewerkers) in huis

 

Onze supporters