Hoe zetten we onze supporters in?

De SportMaatschappij verbindt supporters aan (oud)topsporters middels een inhoudelijke en financiële bijdrage aan het Fonds de 12e man. Dankzij deze bijdragen kunnen (oud)topsporters meedoen aan een ontwikkelprogramma én krijgen ze de mogelijkheid om praktijkervaringen op te doen. Een win-win en voor beide partijen enorm waardevol. Dankzij onze verbinding met ERA Nederland kon oud-voetbalster Marieke de Boer een kijkje nemen binnen de wereld van het vastgoed. Een fijne ervaring in deze fase van haar carrière. 

"Mijn naam is Marieke de Boer. Als oud-voetbalster ben ik persoonlijk het meest trots op het behalen van het EK met het Nederlands Elftal onder 19 in Italië.

Op dit moment werk ik als boswachter bij Staatsbosbeheer. In deze functie krijg ik veel mogelijkheden om te leren. Tegelijkertijd ben ik aan het uitzoeken wat echt goed bij me past in de toekomst. Om die reden stapte ik in het Krachtprogramma van De SportMaatschappij, spreek ik nu mijn netwerk aan om me te laten inspireren en doe ik ervaring op bij verschillende bedrijven. 

Waar ligt jouw ambitie?
"Op dit moment ben ik me aan het oriënteren waar mijn talenten liggen buiten de sport. Als je start met je sportcarrière heb je een droom en een ambitie, waar je je volledig op focust. Ik probeer nu te ontdekken waar die droom ligt op maatschappelijk vlak: waarin wil ik werken, waar liggen mijn talenten? Door met veel verschillende mensen en bij verschillende bedrijven het gesprek aan te gaan, probeer ik hier mijn weg in te vinden en te ontdekken wat ik wil." 

Waarom interesse in een bedrijf als ERA?
"De wereld van het vastgoed en de makelaardij hebben mij altijd al geboeid. Via de sportmaatschappij ben ik in contact gekomen met Paul van den Putten en Sandra Lopulalan van ERA Nederland. Dankzij hen kreeg ik de kans om binnen te kijken bij twee verschillende makelaarskantoren. Ik hoop op korte termijn mee te kunnen met een makelaar om het vak echt van dichtbij te ervaren en te ontdekken of dit een wereld is waarin ik mij verder wil ontwikkelen."

Paul van den Putten, CEO ERA Nederland NV én bestuurslid tophockey bij SV Kampong: “Tussen topsport en dienstverlening zitten veel overeenkomsten. Het leren omgaan met pieken en dalen, tonen van doorzettingsvermogen en de wil om de beste te zijn, om maar eens een paar eigenschappen te noemen. Daarom is de makelaardij als vorm van dienstverlening zeer geschikt voor voormalige topsporters. Verhuizen is een spannende aangelegenheid en een koper of verkoper wil er van op aan kunnen dat de makelaar alles geeft om hem te helpen. Voormalige topsporters hebben misschien geen concrete werkervaring in de makelaardij, maar wel de geschikte competenties om ook een topper in de makelaardij te worden. Daarom laten wij hen graag eens meekijken op een van onze kantoren."

sylvia karresSucces