De NKC ondersteunt onze topsporters!

De NKC (de grootste camperclub van Europa) is de grootste community in Europa voor camperliefhebbers, namelijk voor actieve avonturiers die van reizen, ontdekken en het ‘buitenleven’ houden. Belangrijkste doelen zijn ontzorgen, informeren, inspireren en mensen met elkaar in verbinding brengen rond hun reispassie.

Dankzij de NKC kan een topsporter een Krachtprogramma volgen bij De SportMaatschappij, waarom vinden jullie dit belangrijk?

“Wij zijn ook een werkgemeenschap, we werken samen, we presteren elke dag en ieder doet dat op zijn/ haar unieke wijze. In de topsport is dat niet anders. Wij vinden het interessant om te kijken waar die werelden elkaar ontmoeten en wat we van elkaar kunnen leren. Wij zetten ons graag in om (ex) topsporters een omgeving te bieden waar ze zich kunnen oriënteren op een leven na hun sportcarrière. En in dat gesprek en in die oriëntatie leren wij ook de kwaliteiten van de topsporter kennen. Dat inspireert.”

Hoe leeft sport binnen de NKC en hoe kan De SportMaatschappij een meerwaarde voor jullie zijn?

“Sport leeft heel erg bij ons! Onze medewerkers sporten en ze blijven fit op hun eigen wijze. We hebben een fietsgroep, en we stimuleren het dagelijks wandelen in het bos naast ons kantoor. We organiseren NKC wandelingen als onderdeel van het HR programma. En camperaars (onze achterban) zijn actieve buitenmensen die veel wandelen en fietsen.”

“De meerwaarde van het contact met de sporters van De SportMaatschappij zit in het gesprek over ‘performen’, leveren, uitdagingen, doelen stellen, omgaan met weerstand, succes halen, hoe zorg je voor een top team. Dat zijn allemaal kwesties die zowel in de sport als in ons werken relevant zijn.”

Op welke manier maken jullie (al) gebruik van de verbinding met De SportMaatschappij?

“We proberen elk jaar met een sporter ‘iets’ te doen. In gesprek met een team op kantoor, een middag actief er op uit , samen sporten en dan ‘in gesprek raken’ over gedeelde uitdagingen. Of we geven gewoon de sporter de gelegenheid te snuffelen aan ons werk en zijn/haar mogelijkheden daarbinnen. Het mooie is ten alle tijden de dynamiek en eigenheid die de sporter meebrengt. In zijn/haar sportloopbaan is veel van waarde ontstaan die bespreekbaar te maken is voor onze mensen. Heel erg inspirerend.”

Meer weten over de NKC? Check hier hun website!

sylvia karres