Flexotels

Flexotels is verhuurder van mobiele hotelaccommodaties aan hoofdzakelijk internationale sport- en muziekevenementen. Om dit te realiseren hebben ze een inklapbare hotelkamer ontwikkeld en hiermee kunnen ze door heel Europa evenementen voorzien van een luxe accommodatie. Flexotels heeft op dit moment een breed scala van 650 kamers en verzorgt in de sport, naast de jaarlijkse autoraces en golfwedstrijden, ook ieder jaar EK’s en WK’s.

In gesprek met Hubert von Heijden - oprichter Flexotels:

Dankzij Flexotels kan een topsporter een Krachtprogramma volgen bij De SportMaatschappij, waarom vinden jullie dit belangrijk?

 “Als directeur/eigenaar van Flexotels ben ik rond mijn 25ste gestopt met mijn sportcarrière. Hierdoor heb ik zelf ondervonden hoe moeilijk het is om je sportkleren te vervangen door een pak. Naast het beschikbaar stellen van een plek binnen het Krachtprogramma zijn wij actief binnen de NOC*NSF bedrijven poule en Brabantsport. Wij bieden ex-topsporters graag een luisterend oor, een sturend gesprek en daarnaast de mogelijkheid voor een kennismakingsstage binnen Flexotels of een ander bedrijf binnen ons netwerk. Het bespreken van mogelijke kansen op een nieuwe carrière in de maatschappij zou voor mij persoonlijk al veel voldoening geven.”

Hoe leeft sport binnen jullie bedrijf en hoe kan De SportMaatschappij een meerwaarde voor jullie zijn?

Zelf ben ik erg sportief ingesteld en spoor mijn collega’s ook graag aan om in beweging te blijven. Gelukkig hoeft dit niet tijdens ons seizoen, dan is er genoeg beweging tijdens de werkzaamheden op locatie! Toch ben ik er wel van overtuigd dat het uitoefenen van een sport ook je mentale gezondheid op pijl houdt, wat uiteindelijk ook weer een positief effect heeft binnen Flexotels. De SportMaatschappij kan hierin zeker motivatie bieden. Ook de begeleiding van (oud)topsporters geeft de werknemers weer een andere kijk naar een sport of een bepaalde mentaliteit/levensstijl.”

Op welke manier maken jullie (al) gebruik van De verbinding van De SportMaatschappij?

“Regelmatig gaan ex-topsporters op zoek naar iets heel anders maar vaak liggen de meeste kansen voor een eerste stap in de directe (topsport) omgeving. Veel ex-topsporters denken dat ze niet, of niet voldoende gekwalificeerd zijn voor een bepaalde functie in een bedrijf. Feitelijk is dat misschien ook zo, maar mijn ervaring is dat je als topsporter heel andere aspecten meebrengt. Kwaliteiten als doorzettingsvermogen, leren vallen en opstaan en hoge doelen stellen zijn de eerste competenties die zeer bruikbaar zijn in het bedrijfsleven.”

Flexotels biedt ex-topsporters via het Krachtprogramma de mogelijkheid om met anderen op zoek te gaan naar een eerste punt aan de horizon. Daar waar ambitie en een goed gevoel een plek kunnen krijgen.
— Hubert von Heijden - oprichter Flexotels BV


sylvia karres