Geleerd om voor mezelf te kiezen

Iets meer over mijn topsportcarriere… 

Ik zeil al mijn hele leven. Als kind ging ik al mee op de boot van mijn ouders en vanaf mijn achtste ben ik zelf aan het roer gaan zitten. Toen ben ik steeds meer verslaafd geraakt aan deze sport. 
Na mijn middelbare school heb ik de beslissing gemaakt om mij volledig op de sport te richten. Wel vond ik het belangrijk dat ik mij ook op maatschappelijk vlak zou ontwikkelen, dus ben ik aan de Open Universiteit de studie Psychologie begonnen. Vanaf dit moment heeft zeilen bij mij altijd op nummer 1 gestaan. Studeren werd daardoor een lang traject, maar uiteindelijk is het gelukt om de studie af te maken. 

Waarom ik het krachtprogramma ben gaan volgen…

Ondanks dat ik wist dat ik Psychologie interessant vond, had ik geen flauw idee waar ik weer met zoveel passie en energie voor kon leven als dat ik voor het zeilen had gedaan. Toen ik een oproep op Facebook zag van De SportMaatschappij was mijn interesse meteen gewekt.
Ik heb toen ook gesprekken met de loopbaanbegeleiding van NOC*NSF gehad en gezamenlijk hebben we besloten dat het Krachtprogramma bij De SportMaatschappij een waardevol traject voor mij zou zijn. 
De SportMaatschappij biedt namelijk ook andere trajecten aan, maar het bijzondere van het Krachtprogramma is dat je die in een groep volgt. De hele ontwikkeling die je doormaakt doe je dus samen met ‘lotgenoten’.

Voor mij was dit programma heel waardevol, want je kreeg eindelijk het gevoel dat je er niet alleen voor stond. Dat je niet gek bent en dat wat je voelt normaal en oké is
IMG-20190116-WA0003.jpg

Wat heb ik uit het traject meegenomen?

Het Krachtprogramma heeft mij geholpen om meer voor mezelf te kiezen. Om erbij stil te staan wat ik nu echt wil en leuk vind, maar ook om erachter te komen dat een baan geen Olympische campagne is die je vier jaar lang bent aangegaan. Wellicht zijn dit voor andere mensen hele normale en logische dingen, maar voor mij waren dit echte ‘eye openers’.

Het Krachtprogramma heeft mij letterlijk de macht gegeven om mijn toenmalige baan op te zeggen en de deuren open te zetten voor nieuwe dingen

Wat doe ik nu met werk en sport?

Momenteel werk ik als coach en trainer bij Team Heiner. Hier help ik mensen, teams en bedrijven in hun ontwikkeling. Sinds een aantal maanden werk ik hier nog maar een halve dag per week, aangezien ik weer begonnen ben met zeilen. 

Waarom ik weer begonnen ben met zeilen…

Een goede vriendin uit de zeilwereld vroeg of ik met haar nog één laatste campagne richting Tokyo wilde doen. Dit was zo’n unieke kans dat ik die niet kon laten liggen. Er waren heel veel redenen om het niet te doen: weer veel van huis, geen inkomen, maar toen ik terugdacht aan wat ik had geleerd tijdens het Krachtprogramma moest ik mijn hart volgen en ervoor gaan!

DSC00411 kopie.jpg