ERA en haar topsportmentaliteit

ERA Nederland is een internationaal samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars, die werken volgens een geïntegreerd marketingsysteem. Paul van den Putten is directeur van ERA Nederland en vertelt over de samenwerking met De SportMaatschappij en de kansen voor topsporters in hun bedrijf.   

Iets terugdoen voor de topsporters via De SportMaatschappij
ERA voelt een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar oud-topsporters, zodat we hen kunnen helpen naar wat er na hun topsportcarrière wacht. Een maatschappelijke carrière opbouwen waarin ze eigenlijk een steuntje en enige opstap kunnen gebruiken.
Als wij dat (terug) kunnen geven aan mensen die jaren en jaren voor hun sport letterlijk alles gegeven hebben om de top te bereiken, is dat voor ons een uitdrukking van de maatschappelijke waardering die we in Nederland aan deze bijzondere mensen horen te geven. We kunnen immers alleen genieten en trots zijn op de ultieme sportprestaties van Nederlandse talenten en sporters op tal van (inter)nationale evenementen als deze mensen dat blijven doen. Op zijn minst kunnen leden van de Nederlandse samenleving en maatschappij die daartoe in staat zijn dan zoiets via De SportMaatschappij terug doen.

Als wij dat (terug) kunnen geven aan mensen die jaren en jaren voor hun sport letterlijk alles gegeven hebben om de top te bereiken, is dat voor ons een uitdrukking van de maatschappelijke waardering die we in Nederland aan deze bijzondere mensen horen te geven

Onderdeel zijn van de community van De SportMaatschappij helpt ERA
ERA levert superieure service aan consumenten. Enerzijds zijn topsporters ook (woon)consumenten en zouden wij hen willen helpen aan woonruimte. Anderzijds zijn topsporters met hun attitude wellicht ook hele goede dienstverleners in de dop.
De bedrijfsfilosofie van ERA lijkt op het bedrijven van topsport. ERA is continu bezig met het oefenen van de basics en heeft een voortdurende focus op het behalen van maximale klanttevredenheid. Verder gaan wij sportief om met onze concurrenten en begrijpen we dat je die nodig hebt om optimaal te kunnen presteren. 

ERA heeft een bedrijfsfilosofie die lijkt op het bedrijven van topsport
ERA-_DSC9324 kopie.jpeg

Wat kan ERA topsporters aanbieden ongeacht een officieel papiertje of gevolgde opleiding?
De attitude van topsporters sluit aan bij onze bedrijfsfilosofie. Ze kunnen zich bij ons melden als ze makelaar (business to consumer) willen worden of als ze bij het hoofdkantoor willen worden getraind tot salesconsultant (business to business).

Wat moet een topsporter in huis hebben om een kans te krijgen bij ERA?
Een aantal karaktereigenschappen, zoals enthousiasme, positiviteit en doorzettingsvermogen. Verder moet hij of zij ook graag met mensen om willen gaan, oplossingsgericht ingesteld zijn, goed kunnen luisteren, verbaal sterk zijn, nieuwsgierig en creatief zijn.

De attitude van topsporters sluit aan bij onze bedrijfsfilosofie

Het advies van ERA als een sporter bij hen op gesprek zou komen..
Er wordt verwacht van de sporter op tijd aanwezig te zijn en dat de sporter zakelijk gekleed is, dus niet te informeel. Verder verwachten we dat de sporter voorbereid op het gesprek is en laat zien wat hij of zij weet van ERA. Vragen wat betreft sterkte en zwakke eigenschappen van de sporter en welke doelstellingen de sporter de aankomende vijf jaar voor ogen heeft kunnen worden gesteld. Deze vragen moet de sporter ook goed kunnen onderbouwen.
Verder zouden we graag een overzicht van alle sportieve en maatschappelijke prestaties van de sporter willen hebben. 

Hoe gaat ERA te werk wanneer een sporter meegaat draaien in hun bedrijf?
Het ligt eraan of een topsporter makelaar wil worden, want dan moet hij of zij worden uitgezonden naar een van onze kantoren. Dan zou de sporter eerst meegaan als waarnemer naar gesprekken met consumenten of bezichtigingen.
Als de sporter bij het hoofdkantoor van ERA zou willen werken, dan wordt er binnendienstwerk aangeboden en mag hij of zij af en toe mee met een gesprek bij een ERA-makelaar. De ERA-filosofie wordt ingetraind, maar er wordt ook gekeken naar eigen initiatief, belangstelling, inzet en leergierigheid.

ERA-_DSC9059 kopie.jpg

Meer te weten komen over onze supporter? Check de website van ERA
Of interesse om ook een supporter van ons te worden? Bekijk
hier wat het uw bedrijf kan opleveren.

sylvia karressupporter