Een nieuwe boost krijgen om de top te bereiken

Trompettist Hans de Munnik heeft een traject bij Talent Centraal gevolgd en vertelt over zijn ervaringen.

Trompet spelen in Zeeland
Ik kom uit Zeeland en Zeeland heeft echt zo’n fanfare cultuur. Fanfare cultuur in de zin van dat elke dorp zijn eigen harmonie of fanfare had. Dus ook mijn kleine dorpje in Zeeland, genaamd Zonnemaire. 
Mijn familie is heel muzikaal, dus muziek is me wel met de paplepel ingegoten. Alleen was het voor de rest van mijn familie meer een hobby en voor mij is het wat dat betreft iets meer. Daarbij kan ik eigenlijk doen wat ik het allerleukste vind en dat is zoveel mogelijk mensen entertainen of juist heel diep raken met muziek.

Trompet spelen is belangrijk voor mij, omdat ik dan echt kan zijn wie ik wil
c4bcee33-53e9-40b8-991b-ee5f06f49f4d.JPG

Talent centraal was iets voor mij
Via mijn leraar ben ik terechtgekomen bij Talent Centraal. Mijn leraar heeft nauwe banden met ABN-AMRO via het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op die manier kwam hij erachter dat Talent Centraal bestond. Toen heeft hij mij direct gebeld, omdat hij het echt iets voor mij vond. En ja, dat was ook iets voor mij.

Wat Talent Centraal zo speciaal maakt
De gedeelde ervaringen van mensen uit het vak, zoals die van onze coaches, de maandelijkse workshops die gegeven werden en de ervaringen van andere talenten zijn echt van onschatbare waarde voor mijn toekomst. Naast allerlei tips en tricks, zoals bij de thema’s financiën en time-management hebben we ook onszelf leren kennen. We zijn bewuster geworden van wie we zijn en van welk verhaal we willen vertellen aan de mensen. 

Talent Centraal gaf mij een hele nieuwe boost om de top te bereiken en echt te doen wat ik leuk vind

Ik denk dat het unieke van dit traject is dat er zo’n bijzondere combinatie van talenten is. Er is zoveel diversiteit tussen sport, kunst en muziek. We lijken namelijk zo verschillend in wat we doen, maar als ik bijvoorbeeld kijk naar iedereen en naar wat we doen, dan bereiden we ons allemaal heel erg lang voor op één bepaald moment.
We trainen, oefenen, hebben heel veel stress en geven alles op voor datgene en datgene moet er op één bepaald moment uitkomen. Of je nou schaatser, trompettist of acteur bent, eigenlijk is dit wat we doen. Het moet er op één moment uitkomen. 
Daarom vond ik het zo tof om alle ervaringen van andere talenten te horen en hoe zij omgaan met druk of met dat hele traject naar dat ene moment toe. Want eigenlijk afgezien van de discipline die wij erin verwerken is 95% van wat wij doen hetzelfde. 

Mensen blij maken met muziek als droom
Ik heb niet een concreet doel, wel een genoeg dromen natuurlijk. Mijn allergrootste droom is om mijn hele leven eigenlijk zoveel mogelijk mensen te blijven raken, te bereiken en te entertainen met muziek en dat wil ik niet op de standaard manier doen. Ik denk namelijk dat er echt toekomst zit in de combinatie van theater, acteren en het maken van hele mooie muziek. Dat bereikt denk ik ook een groter publiek.
Verder natuurlijk dromen zoals spelen bij André Rieu dat is echt top of bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar mijn docenten nu werkzaam zijn, dat is echt een wereldorkest. Dus natuurlijk wil je dat, maar aan de andere kant ook spelen op jazz- en popfestivals.

Veel kleine dromen heb ik wel, maar zolang ik maar zoveel mogelijk mensen kan blij maken
79177406-577a-4338-afcf-7fdcc66474b1.JPG

Talent Centraal kan jou ook helpen!
Met een grote groep sport-, kunst- en cultuurtalenten kan je je ervaringen en kennis delen om jou verder te helpen met je ontwikkeling op vele verschillende vlakken! Ben je benieuwd? Check de link hieronder!

Je kan je nog inschrijven voor 25 maart bij Talent Centraal!