We staan in het expertmagazine ‘Innoveren: Eerst geloven, dan zien’!

Het expertmagazine ‘Innoveren: Eerst geloven, dan zien’ geeft antwoord op de vraag ‘Hoe en waar start ik snel en daadwerkelijk met innoveren?’. Wij mochten als organisatie wat vertellen over de overeenkomsten tussen topsport en innovatie. 

Schermafbeelding 2019-03-01 om 10.02.24.png

Hulp bieden aan (ex-) topsporters
Het maakt niet uit wanneer en hoe je stopt als topsporter, het is belangrijk dat elke sporter ondersteuning kan krijgen bij het stoppen en daarna opnieuw de maatschappij in kan stappen. 
We zijn De SportMaatschappij gestart om sporters te helpen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Om topsporter te kunnen worden, heb je al bepaalde kwaliteiten als mens, kwaliteiten die je verder ontwikkelt in jouw sport. Topsporter vragen veel van zichzelf en gaan net even over de grenzen heen. Ze kunnen goed reële doelen stellen en daar concrete acties aan verbinden. Ze zijn goed in het omgaan met dingen die in het proces op hun pad komen, kunnen de zeilen bijzetten en met een omweg ervoor zorgen dat toch het doel bereikt wordt. Hierdoor zijn topsporters van grote waarde voor de maatschappij.

Hoe helpen we die sporters dan?
Met De SportMaatschappij helpen we sporters niet direct aan een baan, maar coachen we ze om zich als mens te ontwikkelen. Dat gaat om zowel persoonlijke als maatschappelijke ontwikkeling, want de één heeft een baan nodig, maar de ander wil gewoon weten wie hij of zij nog meer is behalve sporter. Het is dus heel erg persoonlijk. 
Deze sporters kunnen als rolmodel iets betekenen voor een ander óf doen ervaring op en vinden werk binnen een bedrijf waar ze zich prettig voelen.

Wij zorgen ervoor dat de sporter goed begeleid wordt. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat ze een nieuw podium krijgen na hun sport
Schermafbeelding 2019-03-01 om 10.02.42.png

Bedenken hoe jouw vaardigheden zinvol kunnen zijn in de maatschappij
In het coachtraject kijken we met de sporter welke vaardigheden hij of zij kan inzetten in de maatschappij. Na je leven als sporter heb je soms nog wel vijftig jaar te gaan. Het is goed te bedenken wat je daarmee wilt doen. Als je dat eenmaal weet, dan ben je ook weer van waarde buiten de sport.

Sommige sporters staan voor de klas om scholieren te motiveren. Anderen helpen mensen in het bedrijfsleven in hun kracht te komen. Zij delen hun ervaring als sporter en over het proces van weer terugkomen in de maatschappij. Dat helpt henzelf ook.

Het voelt goed als je een ander kunt inspireren en je ook weer op andere mensen of groepen kunt richten. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen om voor jezelf én een ander van waarde te zijn
Schermafbeelding 2019-03-01 om 10.02.55.png
sylvia karres