UITBLINKERS-LOGO-V2.jpg
 

Eindexamen is topsport

 

Bekijk de trailer van Eindexamen is topsport!

Een topprestatie op je eindexamen leveren, gaat niet vanzelf. Om leerlingen op weg naar hun eindexamen een handje te helpen is er nu het project ‘Eindexamen is topsport’. In dit lesprogramma delen (oud-)topsporters hun ervaringen en geven tips over motivatie, doelen stellen, tegenslag en je focus bewaren. Aan de hand van vragen en lessen uit de topsport laten de deelnemende topsporters de leerlingen hun eigen voorwaarden voor succes bepalen. Omdat eindexamen doen topsport is.


Items voor website.png

weinig discipline en motivatie bij Nederlandse scholieren

Nederlandse jongeren zijn het minst gedisciplineerd en gemotiveerd ter wereld (OESO, 2016). Het motivatiegebrek van veel Nederlandse leerlingen vloeit voort uit een gemis aan uitdagingen. Ons systeem houdt, volgens de OESO, te weinig rekening met verschillen tussen leerlingen. Een sombere conclusie, zeker omdat er in elke klas en achter elke leerling natuurlijk unieke talenten schuilgaan. Lees hier het uitgebreide artikel uit de Volkskrant voor meer informatie.

topsporters als rolmodel

Eindexamen doen is onder grote druk het beste uit jezelf halen. Topsport, dus eigenlijk. Topsporters kunnen bij eindexamenklassen al een positieve impact creëren door een klein beetje van hun topsportmentaliteit door te geven. “Er zijn veel raakvlakken”, zo weet oud-rugbyster Tessa Veldhuis uit ervaring. “Bij allebei werk je naar een moment toe waar op je echt moet presteren.” Als topsporter leerde de rugbyster om kleine, behapbare doelen te stellen op weg naar het realiseren van haar grote droom: een EK of WK spelen. Een wijze les die ze graag aan leerlingen meegeeft die in 2019 een topprestatie moeten leveren tijdens hun eindexamen.


wil jij dat jouw leerlingen een topprestatie gaan leveren?

Meld je klas dan nu aan! De lessen lenen zich bij uitstek voor een mentor uur. De frequentie kun je uiteraard zelf bepalen.

Na aanmelding krijg je een inlogcode toegestuurd, waarna je direct aan de slag kunt!


Marco Fokke is mentor op RSG ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Zijn eindexamenklassen kregen een voorproefje op Uitblinkers en hij was verrast door de impact van de topsportmentaliteit van oud-rugbyster Tessa Veldhuis op zijn leerlingen: “ik denk dat kinderen heel veel kunnen leren van mensen die een droom hebben”.

 

oud-topsporters Tessa Veldhuis en Leendert-Jan Mulder bij de 'making off' van Uitblinkers

c7286a96-74e5-49b9-a482-4fded66abf11.JPG
IMG_6548.JPG
Leendert-Jan.jpeg
WhatsApp Image 2018-07-12 at 15.58.13.jpeg

 
De SportMaatschappij werkt op het project Uitblinkers samen met Instituut Gak die het project financieel (mede)mogelijk maakt en op deze manier graag een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid in Nederland.


De SportMaatschappij werkt op het project Uitblinkers samen met Instituut Gak die het project financieel (mede)mogelijk maakt en op deze manier graag een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid in Nederland.