Maak topsporters maatschappelijk sterker!

De keerzijde van ons succesvolle topsportklimaat is dat topsporters zich (al vanaf jonge leeftijd) steeds meer moeten richten op de topsport waardoor ze zich in mindere mate maatschappelijk kunnen ontwikkelen. Daarnaast bouwen ze tijdens hun sportcarrière ook vaak een financiële achterstand op.

Hoe gaan zij dit gat ten opzichte van hun leeftijdsgenoten overbruggen om een tweede carrière op te bouwen? Een uitdaging waar topsporters vaak alleen voor staan. Om die reden doen we namens sporters een beroep op bedrijven en de samenleving.


Van sportveld naar de werkvloer...

Teamwork, focus, fair-play en doorzettingsvermogen. Dat zijn slechts een aantal van de vele kwaliteiten van professionele sporters. Kwaliteiten die heel aanstekelijk werken in elk bedrijf.

Geef een sporter een kans op ervaring en ondersteun in zijn/haar ontwikkeling. Zo haal je de winnaarsmentaliteit in huis. Een sporter leert op zijn of haar beurt veel over het bedrijfsleven. Kortom, iedereen wint. Daarnaast zet elke sporter zich in voor een scholarship voor een andere sporter. Zo geven we het stokje door.

Ondersteun jij ook deze kant van de sport? Hoe? Bekijk de mogelijkheden en neem contact met ons op via info@desportmaatschappij.nl


1. Doneer aan ons Fonds!

Door een financiële bijdrage te leveren aan ons Fonds bied je topsporters de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden én in te stromen in de maatschappij. Met een beetje hulp van anderen is hun achterstand zo ingelopen! 

Samen kijken we hoe deze sporters van betekenis kunnen zijn voor jou of jouw organisatie én we maken jouw betrokkenheid off- en online zichtbaar.

 

2. Haal (oud)topsporters in huis

Topsporters kennen maar één stand: de volle 100%! Maar door jaren te hebben gewerkt voor maar één doel hebben de meeste sporters geen werkervaring. Ervaring die ze hard nodig hebben voor een tweede carrière.

Help een sporter aan de juiste (werk)ervaring, Bijvoorbeeld met een stage, project of zelfs een vast dienstverband. Een sporter is een nummer één werknemer. Want eens alles geven, is altijd alles geven. Laat een sporter groeien door jouw kennis en ervaring en doe er zelf ook je voordeel mee.

          Sene geeft Jorrit en Tim de kans om hun ambitie nieuw podium te geven!


Wat levert het jou o.a. op?

 • We geven exposure aan jouw betrokkenheid bij een beter topsportpensioen, via (social) media kanalen van topsporters en De SportMaatschappij.

 • We zetten je werkvloer op scherp met een Masterklas: unieke topsportlessen vanuit de sport, door topsporters!

 • We kunnen topsporters wijzen op de mogelijkheid om in jouw bedrijf werkervaring op te doen in de vorm van een stage, project of misschien wel vast dienstverband. 


Dankzij een Scholarship uit het Fonds heb ik mee kunnen doen aan het Krachtpogramma voor oud-sporters. Ik krijg langzaamaan het gevoel dat ik weer midden in de maatschappij sta. Dat geeft hoop voor de toekomst!
— Oud-waterpolospeler Richard van Eck

3. Geef je sponsorship meer maatschappelijke lading

Geef je bestaande sponsorship meer maatschappelijke lading. Help topsporters onbezorgd te sporten en tegelijkertijd te ontdekken hoe ze hun unieke eigenschappen en vaardigheden voor zich laten werken. Nu én straks na hun carrière. Als sporter, collega én persoon. Hockeyster Ginella Zerbo (op de foto hiernaast) kreeg zo de kans om via adidas een Masterplan te volgen bij De SportMaatschappij. 


Ik wist niet dat anderen laten winnen zo goed kon voelen.

De impact van jouw support?

Voor supporters:

 1. Ervaring: Beleef bijzondere team/bedrijfssessies met een of meerdere topsporters.

 2. Thema's: in overleg/op maat krijg je van een (oud)topsporter inspirerende topsportlessen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De topsport motiveert jouw collega's/medewerkers om te presteren vanuit hun kracht.

 3. Imago: Word off- en online zichtbaar als supporter van de sportmaatschappij.

Voor topsporters:

 1. De mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen tijdens of na de sport.

 2. Binding houden met de maatschappij door de tijd na(ast) de sport nuttig te besteden.

 3. Inzien hoe een sportcarriere als springplank kan dienen voor de toekomst.

 4. Om leren gaan met de veranderingen die stoppen met zich meebrengt.

 5. Ook na de sport alles uit zichzelf halen en hun omgeving inspireren.

De SportMaatschappij weet met haar topsportlessen in essentie samen te vatten hoe je je doel kan bereiken. De kracht zit in 5 kernpunten die tot de verbeelding spreken, makkelijk te onthouden zijn en waar iedereen mee aan de gang kan. Een absolute aanrader
— Robbert Minderhoud, oprichter Pride PR