Raad van Advies 

Deze groep oud-topsporters en mensen uit het bedrijfsleven leveren, vanuit hun specifieke ervaring en expertise, allemaal een belangrijke bijdrage aan De SportMaatschappij.

 Nathalie Petersen - oud-danseres  Nathalie Petersen is voormalig professioneel danseres en heeft o.a. gewerkt bij het Holland Show Ballet en het Nederlands Toneel Gent. Tegenwoordig houdt ze zich als trainingsacteur/trainer bezig met de effectiviteit van communicatie en gedrag. Nathalie weet uit ervaring hoe moeilijk het is om na een intensieve danscarrire het roer om te gooien. Met haar kennis en ervaring kunnen we de danswereld betrekken bij onze missie.

Nathalie Petersen - oud-danseres

Nathalie Petersen is voormalig professioneel danseres en heeft o.a. gewerkt bij het Holland Show Ballet en het Nederlands Toneel Gent. Tegenwoordig houdt ze zich als trainingsacteur/trainer bezig met de effectiviteit van communicatie en gedrag. Nathalie weet uit ervaring hoe moeilijk het is om na een intensieve danscarrire het roer om te gooien. Met haar kennis en ervaring kunnen we de danswereld betrekken bij onze missie.

 Minke Booij - oud-hockeyster  Oud-topsporter Minke Booij is de nieuwe directeur van Spieren voor Spieren. Een mooie uitdaging die echt helemaal in haar straatje past. Minke zet zich in om zoveel mogelijk (oud)topsporters bewust te maken van de impact die topsport heeft op anderen, maar met name op hun eigen toekomst. Foto @Henk van Esch

Minke Booij - oud-hockeyster

Oud-topsporter Minke Booij is de nieuwe directeur van Spieren voor Spieren. Een mooie uitdaging die echt helemaal in haar straatje past. Minke zet zich in om zoveel mogelijk (oud)topsporters bewust te maken van de impact die topsport heeft op anderen, maar met name op hun eigen toekomst. Foto @Henk van Esch

 Stephan Hakkers - HvA, Lectoraat sport en onderwijs  Onderzoeker/adviseur Stephan Hakkers van de HvA - Hogeschool van Amsterdam binnen lectoraat Topsport en Onderwijs doet onderzoek naar en deelt zijn kennis en inzichten op het gebied van duale carrière en talentontwikkeling. 

Stephan Hakkers - HvA, Lectoraat sport en onderwijs

Onderzoeker/adviseur Stephan Hakkers van de HvA - Hogeschool van Amsterdam binnen lectoraat Topsport en Onderwijs doet onderzoek naar en deelt zijn kennis en inzichten op het gebied van duale carrière en talentontwikkeling. 

 
 Sipke Jan Bousema  - media en programmamaker SJB Media  Sipke Jan Bousema weet als conceptontwikkelaar, presentator en mediaproducent als geen ander hoe je jezelf authentiek kan presenteren. Sipke Jan maakt maatschappelijk betrokken programma’s, content, events en campagnes waarin groei en ontwikkeling van mensen centraal staan. 

Sipke Jan Bousema - media en programmamaker SJB Media

Sipke Jan Bousema weet als conceptontwikkelaar, presentator en mediaproducent als geen ander hoe je jezelf authentiek kan presenteren. Sipke Jan maakt maatschappelijk betrokken programma’s, content, events en campagnes waarin groei en ontwikkeling van mensen centraal staan. 

 Leonne Stentler - oud-voetbalster  Leonne Stentler is oud-topsporter en bekend met ons collectieve Krachtprogramma. Ze is eigenaar van Liona: de first female soccer brand. Daarnaast houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en maakt ze (oud)voetbalsters bewust van het belang van hun maatschappelijke ontwikkeling. 

Leonne Stentler - oud-voetbalster

Leonne Stentler is oud-topsporter en bekend met ons collectieve Krachtprogramma. Ze is eigenaar van Liona: de first female soccer brand. Daarnaast houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en maakt ze (oud)voetbalsters bewust van het belang van hun maatschappelijke ontwikkeling. 

 Gerben van den Berg - consultant  Gerben van den Berg is adviseur op gebied van strategische en organisatorische vraagstukken. Dit in combinatie met zijn passie voor topsport(beleid) weet hij vaak precies waar knelpunten zitten en hiervoor (nieuwe) oplossingen te initiëren door de juiste spelers te betrekken.

Gerben van den Berg - consultant

Gerben van den Berg is adviseur op gebied van strategische en organisatorische vraagstukken. Dit in combinatie met zijn passie voor topsport(beleid) weet hij vaak precies waar knelpunten zitten en hiervoor (nieuwe) oplossingen te initiëren door de juiste spelers te betrekken.

 
 Joost Reijns - oud-zwemmer  Joost Reijns weet uit ervaring hoe het is om te stoppen met iets waar je jarenlang je identiteit aan ontleent. Joost is werkzaam bij KWF Kankerbestrijding en heeft zijn eigen bedrijf Swimclinics om zwemmers al op jonge leeftijd te inspireren met zijn kennis en ervaring.

Joost Reijns - oud-zwemmer

Joost Reijns weet uit ervaring hoe het is om te stoppen met iets waar je jarenlang je identiteit aan ontleent. Joost is werkzaam bij KWF Kankerbestrijding en heeft zijn eigen bedrijf Swimclinics om zwemmers al op jonge leeftijd te inspireren met zijn kennis en ervaring.

 Mayke van Keep - De Issuemakers  Mayke van Keep richtte communicatie-adviesbureau De Issuemakers op om o.a. maatschappelijke issues op de agenda te zetten. Ze weet precies wat er voor nodig is om mensen en organisaties met elkaar te verbinden en zo een beweging in gang te zetten.  

Mayke van Keep - De Issuemakers

Mayke van Keep richtte communicatie-adviesbureau De Issuemakers op om o.a. maatschappelijke issues op de agenda te zetten. Ze weet precies wat er voor nodig is om mensen en organisaties met elkaar te verbinden en zo een beweging in gang te zetten.  

 Herre Zonderland - oud-turner  Herre Zonderland heeft zijn sportcarrière altijd gecombineerd met zijn studie en zijn maatschappelijke ontwikkeling. Na zijn sport startte hij 'Herre Zonderland Total Sport Experience' van waaruit hij trainingen en presentaties geeft aan bedrijven. 

Herre Zonderland - oud-turner

Herre Zonderland heeft zijn sportcarrière altijd gecombineerd met zijn studie en zijn maatschappelijke ontwikkeling. Na zijn sport startte hij 'Herre Zonderland Total Sport Experience' van waaruit hij trainingen en presentaties geeft aan bedrijven. 

 
 Tessa Veldhuis - oud-rugbyster  Tessa Veldhuis inspireert (oud)topsporters en het bedrijfsleven met haar persoonlijke verhaal vanuit haar rugby carrière. Tessa moest stoppen met haar carrière vanwege een enorme val op haar hoofd. Nu pakt ze de voordelen van haar sportachtergrond en zet deze in om anderen te motiveren. 

Tessa Veldhuis - oud-rugbyster

Tessa Veldhuis inspireert (oud)topsporters en het bedrijfsleven met haar persoonlijke verhaal vanuit haar rugby carrière. Tessa moest stoppen met haar carrière vanwege een enorme val op haar hoofd. Nu pakt ze de voordelen van haar sportachtergrond en zet deze in om anderen te motiveren. 

 Patrick van der Molen - Sport- en neuropsycholoog bij zijn bedrijf Prestum  Patrick van der Molen begeleidt (oud)topsporters om optimaal te presteren, zowel tijdens als na(ast) de topsport. Hij biedt online trainingen aan om ontwikkeling, groei en plezier te stimuleren bij sporters en coaches. Patrick heeft ook een belangrijke rol in onze programma's voor (oud)topsporters.

Patrick van der Molen - Sport- en neuropsycholoog bij zijn bedrijf Prestum

Patrick van der Molen begeleidt (oud)topsporters om optimaal te presteren, zowel tijdens als na(ast) de topsport. Hij biedt online trainingen aan om ontwikkeling, groei en plezier te stimuleren bij sporters en coaches. Patrick heeft ook een belangrijke rol in onze programma's voor (oud)topsporters.

 Caroline Wensink - oud-volleybalster  Caroline Wensink heeft na haar sportcarrière bij Nevobo de kans gehad om langzaam de maatschappij in te stappen. Ze kon daar ervaring opdoen bij een aantal maatschappelijke projecten rond de EK voor dames en het WK beachvolleybal. Ook richtte ze de alumni verenging voor oud-volleyballers op om een vangnet voor deze doelgroep te creeren. Op dit moment werkt ze bij de KNMV.

Caroline Wensink - oud-volleybalster

Caroline Wensink heeft na haar sportcarrière bij Nevobo de kans gehad om langzaam de maatschappij in te stappen. Ze kon daar ervaring opdoen bij een aantal maatschappelijke projecten rond de EK voor dames en het WK beachvolleybal. Ook richtte ze de alumni verenging voor oud-volleyballers op om een vangnet voor deze doelgroep te creeren. Op dit moment werkt ze bij de KNMV.

 
 Martin Hersman - oud-schaatser  Martin Hersman is spreker, commentator bij NOS, vitaliteitscoach en Managing Partner bij Lifeguard. Met zijn jarenlange ervaring en kennis zet hij zich in om mensen, teams en organisaties te helpen hun energie dusdanig in te zetten dat ze beter gaan presteren

Martin Hersman - oud-schaatser

Martin Hersman is spreker, commentator bij NOS, vitaliteitscoach en Managing Partner bij Lifeguard. Met zijn jarenlange ervaring en kennis zet hij zich in om mensen, teams en organisaties te helpen hun energie dusdanig in te zetten dat ze beter gaan presteren

 Ezra de Korte - veranderdeskundige  Vanuit Ezra's idealisme is het mogelijk dat we de wereld, zoals die nu is, onderhouden voor de generaties die komen. Vanuit diezelfde overtuiging is hij steeds op zoek naar het ultieme potentieel van mensen. De mooiste dingen gebeuren als mensen vol in hun talent staan, in welke fase van het leven dan ook. Dagelijks zet hij zich in om de kracht van sport en bedrijfsleven in dat kader te bundelen. 

Ezra de Korte - veranderdeskundige

Vanuit Ezra's idealisme is het mogelijk dat we de wereld, zoals die nu is, onderhouden voor de generaties die komen. Vanuit diezelfde overtuiging is hij steeds op zoek naar het ultieme potentieel van mensen. De mooiste dingen gebeuren als mensen vol in hun talent staan, in welke fase van het leven dan ook. Dagelijks zet hij zich in om de kracht van sport en bedrijfsleven in dat kader te bundelen. 

 Ralph van Baasbank - Atletenmanager House of Sports  Vanuit House of Sports ondersteunt Ralph van Baasbank topsporters om meer uit zichzelf en hun carrière te halen. Zodat ze keuzes maken die persoonlijk bij ze passen en zodat hun sportcarrière op meerdere vlakken een verrijking is voor alles wat ze daarnaast of daarna gaan oppakken. 

Ralph van Baasbank - Atletenmanager House of Sports

Vanuit House of Sports ondersteunt Ralph van Baasbank topsporters om meer uit zichzelf en hun carrière te halen. Zodat ze keuzes maken die persoonlijk bij ze passen en zodat hun sportcarrière op meerdere vlakken een verrijking is voor alles wat ze daarnaast of daarna gaan oppakken.