Schermafbeelding 2018-03-27 om 10.01.27.png

Oud-wielrenster Esra Tromp was actief wielrenster voor team Parkhotel Valkenburg. In april 2017 moest ze, vanwege een hersenschudding en de ziekte van Pfeiffer, een punt zetten achter haar topsportcarrière.

"Topsport is prachtig. De trainingen voor wedstrijden, het afzien tijdens de koers en de te gekke avonturen met je teamgenoten zijn fantastisch. Maar wat ga je doen wanneer dit ten einde komt? Ik bleef ronddwalen, want ik had echt totaal geen idee welke kant ik op moest gaan."  

Wat heb je na je sport nodig gehad om in je kracht te komen? 

"Persoonlijk had ik veel behoefte aan structuur. Het leven als topsporter en student Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen was behoorlijk gestructureerd. 2017 was een jaar waar ik deze structuur van trainen en voorbereiden op wedstrijden moest loslaten en moest gaan nadenken welke kant ik op zou willen."

Waarom deed je mee aan het Krachtprogramma?

"De sessies van het Krachtprogramma van De SportMaatschappij gaven mij structuur. Met behulp van vakkundige sprekers kreeg ik handvatten hoe mijn dagen in te delen en hoe ik het ritme van een nieuw leven weer naar mijn hand kon zetten, zodat ik energie overhield. Dit alles aan de hand van mijn normen en waarden. 

Structuur en richting geven is voor mij een groot aandachtspunt geweest. Met richting geven bedoel ik een nieuw doel zoeken in mijn leven. In topsport ga je van wedstrijd naar wedstrijd en creëer je doelen aan de hand van prestaties in trainingen en wedstrijden. In het ‘normale’ leven werkt dit toch iets anders en moest ik op zoek naar een groter doel. Het krachtprogramma heeft mij laten inzien dat ook in dit leven doelen gesteld mogen worden en dat net als in topsport de weg naar je doel niet zonder slag of stoot hoeft te gaan, ups and downs are part of the game." 

Wat ga je nu doen/wat doe je nu?

Snapseed.jpeg

 

Ik heb een nieuwe baan! Sinds eind 2017 ben ik in dienst bij team Parkhotel Valkenburg als teammanager. 

Wat zijn jouw levenslessen op dit moment die je graag aan een ander meegeeft?

Maak keuzes die bij je passen! Dat is waarschijnlijk het meest lastige wat er is. Maar ontdek wat jij belangrijk vindt, volg je hart en doe wat jou gelukkig maakt! Dan kun je alles bereiken wat je wilt.