Het Masterplan van tophockeyster Ginella Zerbo:

Haar sportieve droom ligt bij de Olympische Spelen in Tokio. Persoonlijk heeft ze in de toekomst het liefst haar eigen bedrijf. Een goede reden om eens bij verschillende organisaties binnen te kijken. Ginella is een jong talent dat alles opzij zet voor haar sport: hockey.

De afgelopen jaren is de intensiteit van de sport veranderd. Steeds jongere talenten besteden steeds meer uren per dag en jaren van hun leven aan het bereiken van hun doel. Dit allemaal om te kunnen voldoen aan de ambitie van het Nederlandse topsportklimaat. Hierdoor hebben ze minder tijd om aandacht te besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. En hebben ze niet of nauwelijks binding met de samenleving. Met alle gevolgen van dien als het sportieve doel wegvalt. Ginella is hier een duidelijk voorbeeld van. Zij haalde de Olympische eindstreep net niet, terwijl ze alles in dienst had gesteld van haar ambitie: naar de Spelen in Rio gaan. Een droom spatte uiteen en ineens zat ze thuis op de bank. Na een korte periode van teleurstelling besloot Ginella zelf om in beweging te komen en haar onverwachts vrije periode nuttig te gaan besteden. 

Ginella kreeg de mogelijkheid om een Masterplan te maken van haar persoonlijke vaardigheden, passies en ambitie. Ze deed praktijkervaring op bij adidas en kreeg de kans om een periode mee te lopen bij een fotoshoot van de Rode Duivels. Hier ondervond ze wat ze in huis moest hebben om ooit op de marketingafdeling van adidas te kunnen werken. Daarnaast liep ze mee met verslaggever Pepijn Crone van het RTL Nieuws. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en hoe maak je een programma? Hoe fijn als je kunt zien hoe het werkt in de praktijk, vóórdat je besluit dat je deze richting op wilt in je maatschappelijke carrière?!

Ginella’s praktijkervaring gaat haar zeker helpen bij het maken van haar maatschappelijke keuzes. Daarnaast heeft ze weer zin om met opgedane energie het sportveld op te stappen. Ze staat letterlijk weer even met beide benen in de maatschappij, met het besef dat ze meer is dan alleen topsporter. Deze nuttige tijdsbesteding van de onverwachte tijd ze had, gaat haar zeker helpen om ná Rio weer op het hoogste niveau te kunnen sporten. Laat je door Ginella inspireren!

 

"Ik heb een periode meegelopen met adidas en RTL Nieuws! Supervet! Het Masterplan van De SportMaatschappij was een superleuke en leerzame ervaring. Ik heb weer zin om met het nieuwe hockeyseizoen te beginnen."